Sustainability in Tourism

Osahankkeen tavoitteena on työpajojen ja tilaisuuksien kautta koota yritysten näkemyksiä ja tarvetta vastuullisen liikeotiminnan kehittämisestä sekä välittää ja vahvistaa osaamista siitä, mistä vastuullisessa liiketoiminnassa on kyse ja kuinka sitä voi hyödyntää omassa toiminnassaan. Osahankkeen tuloksena yritykset tunnistavat omassa nykyisessä toiminnassaan paremmin vastuulliset toimintamallit ja pystyvät rakentamaan pohjaa tulevaisuuden vastuullisen liiketoimintansa perustaksi. Yrityksille muodostuu kyky havaita ja hyödyntää vastuullisia toimintojaan markkinoinnissa.

Etelä-Suomessa vahvistuu yritysten toiminnan kautta vastuullisen matkailualueen mielikuva ja aluetta voidaan profiloida kansainvälisesti vastuullisuuden huomioon ottavana matkailualueena.

Osahankkeessa kootaan yhteisten työpajojen kautta tietopohja siitä, mitä on vastuullisuuden kehittämisen tarve yrityksissä, mitä vastuullisuus tarkoittaa matkailun toimialalla, mitkä ovat sen tärkeimmät painopisteet ja niiden tavoitteet sekä millaisen vastuullisen tulevaisuuden yritykset haluavat toteuttaa. Tämä työ tehdään yhdessä asiantuntijoiden ja yritysten kanssa, jotta nämä määritelmät ovat yrityksille todellisia ja mahdollisia.

Kestävän matkailun tavoitteiksi voidaan lukea taloudellinen kannattavuus ja kilpailukykyisyys, työpaikkojen luominen sekä myönteinen vaikutus kansantuotteeseen. Tavoitteiksi lasketaan myös matkailijatyytyväisyys, ympäristön suojelu (vesi, ilma, biodiversiteetti ja maisema), kulttuurin arvostaminen (erilaistuminen, yksilöllisyys ja kulttuurien kauneusarvot) sekä matkailun kohdealueen alkuperäisväestön hyvinvointi. Taloudellinen, ympäristöllinen, sosiaalinen ja kulttuurinen vastuullisuus vaatii kuitenkin toteutuakseen selkeän, käytännönläheisen toimintamallin

Lisätietoja: 

Turku Touring
Ohjelmajohtaja Päivi Lappalainen, 050 5590 578, paivi.lappalainen@turku.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s