TouNet -hankkeen tuloksia loppuseminaarissa 23.9.2014

Kaksivuotinen TouNet-hanke kokosi Etelä-Suomen matkailutoimijat yhteen kehittämään alueen matkailua.

Helsingissä 23.9.2014 pidettävä päätösseminaari kokoaa yhteen kaikkien osahankkeiden tulokset. Päivän aikana käydään läpi matkailuyhteistyön etuja sekä pohditaan verkkomyynnin ja -palveluiden merkitystä. Lisäksi kuullaan kansainvälisten matkailumarkkinoiden ja kumppanuuksien mahdollisuuksista.

Radisson Blu Seaside -hotellissa Helsingin Ruoholahdessa järjestettävä tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 12.9 mennessä

Yhteistyötä, valmennusta, markkinointia ja tutkimusta

Kahdessa vuodessa TouNet-hanke on saanut paljon aikaan. Alueen matkailutuotteiden viemiseksi internetiin on tehty määrätietoista työtä yritysten ja muiden matkailutoimijoiden kanssa. Erilaisiin valmennuksiin on osallistunut noin 200 matkailualan toimijaa tai yritystä.

Myös matkailun yhteistyö on lisääntynyt. Etelä-Suomen matkailupäättäjät kokoontuvat nyt säännöllisesti heille luodussa verkostossa. Länsi-Uudellemaalle perustettiin oma myynti- ja markkinointiyhtiö sekä luotiin yhteinen matkailustrategia. Päijät-Hämeen matkailuyrityksiä markkinoitiin Pietarissa ja Moskovassa, ja alueen matkailuun luotiin yhteinen toimintamalli Venäjän markkinoille.

TouNet-hanke tuki myös TEM:iä matkailun kehitystyössä sekä tuotti matkailuun liittyviä tutkimuksia ja kartoituksia.

Toiminta jatkuu vielä syksyllä 

Neljästä osahankkeesta kolme päättyi kesäkuussa, mutta Uudenmaan liiton osahanke jatkuu 30.9.2014 saakka.

– Syyskuussa järjestämme matkailuyrityksille seminaarin verkkomyynnistä ja -markkinoinnista sekä annamme yrityskohtaista valmennusta. Suuri ponnistus on myös alueen yhteinen matkailuneuvontakonsepti, jota työstämme Etelä-Suomen matkailupäättäjien kanssa, kertoo TouNet-hankkeen projektipäällikkö Karoliina Korpela.

TouNet -hanke muodostuu Uudenmaan liiton, Haaga-Helia AMK:n, Lahti Region Oy:n ja Turku Touringin toteuttamista osahankkeista. Uudenmaan liitto vastaa hankkeen koordinoinnista ja hallinoi Tourism Network -osahanketta. Aikaisemmin hallinnoijana toimi Culminatum Innovation Oy Ltd.

Lisätietoja: karoliina.korpela@uudenmaanliitto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s